.

Rosii umplute, cu arome de Provence

Posted on
  • luni, 31 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se fac rosii umplute, cu arome de Provence, reteta culinara pentru rosii umplute, cu arome de Provence


    Ingrediente:

    4-5 rosii mari, 60 ml ulei de masline, 2 cepe, 3-4 catei de usturoi, 150 g ciuperci, cate 1/2 legatura cimbru, busuioc si tarhon, 1 felie de paine mai veche de-o zi, 200 g cascaval, 100 g kaizer, sare, piper

    Mod de preparare:

    Speli rosiile si le tai cate un capac la partea dinspre codita. Scoti miezul rosiilor, apoi presari in interior putina sare si le lasi sa se scurga cu gura in jos.

    Cureti si speli ciupercile, ceapa si usturoiul. Tai ciupercile, ceapa si usturoiul marunt. Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei incins, calesti putin ceapa si usturoiul, apoi adaugi ciupercile. Continui sa le calesti pana scad, dupa care le sarezi si condimentezi dupa gust.

    Dupa ce legumele s-au racit, le amesteci cu 150 g cascaval ras, kaizerul taiat cubulete, verdeata fin tocata si miezul de paine faramitat. Umpli rosiile cu acest amestec si asezi deasupra capacelele.

    Cu uleiul ramas, ungi o tava si asezi rosiile. Introduci rosiile in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 25-30 de minute. Servesti rosiile fierbinti, presarate cu restul de cascaval ras.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint