.

Bomboane argentiniene

Posted on
  • sâmbătă, 22 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se fac bomboane argentiniene, reteta culinara pentru bomboane argentiniene


    Ingrediente:


    Pentru umplutura

    150 g arahide prajite, fara sare, 3 linguri ulei, 50 g zahar pudra, 3 linguri lapte praf

    Pentru coaja

    2 albusuri, 1 galbenus, un praf de sare, 1 lingurita zahar, 1 lingura ulei, 50 g faina, 1/2 lingurita de praf de copt

    Pentru glazura

    200 g ciocolata neagra

    Mod de preparare:

    Introduci in blender arahidele, le sfarami bine, apoi adaugi uleiul si amesteci pana devine o masa cremoasa. Presari zaharul pudra si amesteci. Incorporezi laptele praf si lasi in frigider pentru 25 de minute. Pregatesti aluatul din albusuri, galbenus, ulei, zahar si praful de sare.

    Amesteci bine. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi. Consistenta aluatului trebuie sa fie cea a unui aluat de clatite. Daca mai este nevoie, poti adauga lapte. lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute.

    Formezi bilute din amestecul de la congelator si le treci prin aluatul pregatit, tavalindu-le pe toate partile. Asezi apoi bomboanele intr-o tava captusita cu hartie de copt. Coci bomboanele in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, timp de 5 minute.

    Stingi focul si lasi in cuptor inca 15 minute. Topesti ciocolata pe baie de aburi, cu putin unt. Treci bilutele prin acest amestec, apoi le lasi la congelator timp de 15 minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint