Cum se fac bomboane argentiniene, reteta culinara pentru bomboane argentiniene
Ingrediente:
Pentru umplutura
150 g arahide prajite, fara sare, 3 linguri ulei, 50 g zahar pudra, 3 linguri lapte praf
Pentru coaja
2 albusuri, 1 galbenus, un praf de sare, 1 lingurita zahar, 1 lingura ulei, 50 g faina, 1/2 lingurita de praf de copt
Pentru glazura
200 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Introduci in blender arahidele, le sfarami bine, apoi adaugi uleiul si amesteci pana devine o masa cremoasa. Presari zaharul pudra si amesteci. Incorporezi laptele praf si lasi in frigider pentru 25 de minute. Pregatesti aluatul din albusuri, galbenus, ulei, zahar si praful de sare.
Amesteci bine. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi. Consistenta aluatului trebuie sa fie cea a unui aluat de clatite. Daca mai este nevoie, poti adauga lapte. lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute.
Formezi bilute din amestecul de la congelator si le treci prin aluatul pregatit, tavalindu-le pe toate partile. Asezi apoi bomboanele intr-o tava captusita cu hartie de copt. Coci bomboanele in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, timp de 5 minute.
Stingi focul si lasi in cuptor inca 15 minute. Topesti ciocolata pe baie de aburi, cu putin unt. Treci bilutele prin acest amestec, apoi le lasi la congelator timp de 15 minute.
Bomboane argentiniene
Posted on sâmbătă, 22 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Etichete:
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu