Cum se fac cartofi si gulii cu perisoare, reteta culinara pentru cartofi si gulii cu perisoare
Ingrediente:
2 gulii, 2 cartofi mai mari, 300 g carne de porc tocata, 2 linguri gris, 1 galbenus, sare, piper, putin condiment vegetal, 2 linguri ulei, 1 lingura cu varf unt, 1 lingura cu varf de faina, 300 ml lapte, 50 g cascaval
Mod de preparare:
Cureti cartofii si guliile, le tai cubulete si le fierbi in apa cu sare, timp de 10 minute. Amesteci carnea tocata cu grisul si galbenusul, sarezi si piperezi dupa gust. Faci din amestec perisoare si le prajesti in ulei.
Din apa in care ai fiert cartofii si guliile, iei 2-3 linguri si dizolvi condiment vegetal, dupa gust. Intr-o cratita, pui untul la topit si adaugi faina. O rumenesti si pui condimentul vegetal dizolvat. Adaugai si laptele si amesteci continuu.
Poti adauga si patrunjel verde tocat marunt. Apoi presari si cascaval ras, sare, piper si omogenizezi. In acest sos pui cartofii, guliile, perisoarele si dai preparatul la cuptor timp de 10 minute. In loc de gulii poti pune conopida.
Cartofi si gulii cu perisoare
Posted on duminică, 16 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu