Cum se face chec de albusuri, reteta culinara pentru chec de albusuri
Ingrediente:
6 albusuri, 1 praf de sare, 2 cani faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 200 ml lapte, 1 plic praf de copt, 1/2 fiola esenta de vanilie, zeama de la o lamaie, 25 g stafide, 30 g alune de padure, 50 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Cu o ora inainte de a incepe prepararea, scoti ouale din frigider. Tai ciocolata in cubulete. Decojesti alunele si le tai marunt. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugi treptat zaharul pudra si bati in continuare pana obtii o spuma densa, lucioasa.
Cerni intr-un bol faina si praful de copt. Le incorporezi treptat in spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus. Torni apoi laptele rece, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Tapetezi cu hartie de copt o tava de chec. Torni compozitia in tava si presari stafidele, alunele si ciocolata.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Cand s-a rumenit usor, probezi daca s-a copt, cu ajutorul unei scobitori care va iesi fara urme de aluat daca e gata checul. Il scoti din tava si il portionezi dupa ce s-a racit.
Sfatul nostru:
Intrebuinteaza numai albusuri de oua proaspete si foloseste galbenusurile cat mai curand.
Chec de albusuri
Posted on luni, 31 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu