.

Chiftele Konigsberg

Posted on
  • joi, 13 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac chiftele Konigsberg, reteta culinara pentru chiftele Konigsberg


    Ingrediente:


    Pentru chiftele

    300 g carne tocata de vita, 2 cepe, 200 g carne tocata de porc, 3 felii de paine, 3-4 linguri lapte, 2 fileuri ansoa, coaja de la 1/2 lamaie, nucsoara, un ou, o legatura patrunjel, sare, piper

    Pentru sos

    o ceapa, o tija de praz, 2 foi de dafin, 35 g faina, 30 g unt, 4 linguri capere, un galbenus, sucul unei lamai, 2 linguri smantana

    Mod de preparare:

    Painea se pune la inmuiat in lapte si se curata ceapa si prazul. Se pune la fiert o oala cu apa usor sarata si se fierbe 20 de minute cu ceapa, prazul si foile de dafin. Intre timp, se amesteca patrunjelul fin tocat cu ceapa, fileurile de ansoa maruntite si carnea.

    Se adauga coaja de lamaie, oul, piperul, nucsoara si miezul de paine bine presat. Se formeaza mici perisoare care se pun la fiert in oala, dupa ce a fiert apa. Se reduce focul si se lasa sa fiarba 20 de minute. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata apei. Se scot si se lasa deoparte.

    Zeama in care au fiert perisoarele se degreseaza si se filtreaza. Din toata cantitatea se pastreaza cam 1/2-3/4 l. Intr-o tigaie cu unt topit se pune faina, se rumeneste si apoi se dilueaza cu zeama pastrata de la fierberea perisoarelor.

    Se adauga caperele, sucul de lamaie, se pun si perisoarele la incalzit. Se adauga galbenusul frecat cu smantana si se trage imediat de pe foc. Se servesc cu cartofi fierti.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint