.

Placinta cu branza

Posted on
  • joi, 13 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face placinta cu branza, reteta culinara pentru placinta cu branza


    Ingrediente:


    Pentru aluat

    300 g faina, 100 g unt, o lingura zahar, 2 linguri smantana, un galbenus, un praf de sare

    Pentru umplutura

    1 kg branza de vaci bine scursa, 200 g stafide aurii, coaja rasa de la o lamaie si o portocala, 3 oua, o fiola esenta de rom

    Pentru tava 

    25 g unt, o lingurita faina

    Pentru servit

    zahar pudra amestecat cu zahar vanilat

    Mod de preparare:

    Se pun stafidele la inmuiat cu apa calde si esenta de rom. Se prepara aluatul, pentru care faina cernuta se amesteca cu untul, zaharul, galbenusul, sarea si smantana. Se framanta bine si apoi se intinde intr-o foaie de circa un cm grosime. Tava aragazului se unge cu unt si se presara cu faina si apoi se asaza foaia.

    Branza se mixeaza pentru a-i da finete si apoi se amesteca cu galbenusurile, stafidele bine scurse si coaja rasa de la citrice. Albusurile se bat spuma si se adauga la urma in branza, amestecand usor. Se toarna amestecul de branza peste foaia din tava si se da la copt pentru 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca, se taie si se serveste presarata cu zahar pudra.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint