Cum se face placinta cu branza, reteta culinara pentru placinta cu branza
Ingrediente:
Pentru aluat
300 g faina, 100 g unt, o lingura zahar, 2 linguri smantana, un galbenus, un praf de sare
Pentru umplutura
1 kg branza de vaci bine scursa, 200 g stafide aurii, coaja rasa de la o lamaie si o portocala, 3 oua, o fiola esenta de rom
Pentru tava
25 g unt, o lingurita faina
Pentru servit
zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pun stafidele la inmuiat cu apa calde si esenta de rom. Se prepara aluatul, pentru care faina cernuta se amesteca cu untul, zaharul, galbenusul, sarea si smantana. Se framanta bine si apoi se intinde intr-o foaie de circa un cm grosime. Tava aragazului se unge cu unt si se presara cu faina si apoi se asaza foaia.
Branza se mixeaza pentru a-i da finete si apoi se amesteca cu galbenusurile, stafidele bine scurse si coaja rasa de la citrice. Albusurile se bat spuma si se adauga la urma in branza, amestecand usor. Se toarna amestecul de branza peste foaia din tava si se da la copt pentru 30 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca, se taie si se serveste presarata cu zahar pudra.
Placinta cu branza
Posted on joi, 13 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu