Cum se face
fasole verde cu sos de busuioc, reteta culinara pentru fasole verde cu sos de
busuioc
Ingrediente:
1 kg fasole
verde proaspata, 1 ceapa rosie de marime medie, cateva frunze de busuioc, 4
rosii potrivite, 1 lingura pasta de tomate, sare, piper, ulei de masline
Mod de
preparare:
Cureti
tecile de fasole, taindu-le ambele capete. Dupa aceea, le speli si le pui la
fiert impreuna cu rosiile coapte, crestate intr-o parte. Cureti o ceapa rosie
si o toci destul de fin, apoi o calesti in doua linguri de ulei de masline cu
putina sare si cu cateva Frunze de busuioc.
Intr-un alt vas cu fundul gros, pui
cateva frunze de busuioc la fiert, in cateva linguri de apa, la foc foarte mic.
Fierbi doar cateva minute, cat sa parfumeze apa cu aroma busuiocului. Dupa ce a
clocotit apa in care fierb fasolea si rosiile, scoti rosiile si le lasi sa se
racoreasca putin.
Apoi le decojesti si le pasezi intr-un castron. Scoti si
fasolea dupa ce s-a oparit si o scurgi bine, apoi o adaugi in tigaie langa
ceapa calita cu busuioc. Adaugi putin piper macinat si jumatate de pahar de
apa. Acoperi vasul si lasi totul sa fiarba, scuturand tigaia din cand in cand,
vreme de aproximativ 30 de minute.
Cand fasolea e suficient de fiarta, adaugi
pasta de tomate in sucul de rosii deja facut. Iei apa in care a fiert busuiocul
separate si un strop de sare si torni totul in tigaie. Amesteci si lasi sa
fiarba inabusit inca vreo 15 minute, apoi e gata. La final, mai adaugi cateva
frunze de busuioc rupte in bucatele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu