.

Fasole verde cu sos de busuioc

Posted on
  • marți, 4 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:

  • Cum se face fasole verde cu sos de busuioc, reteta culinara pentru fasole verde cu sos de busuioc

    Ingrediente:

    1 kg fasole verde proaspata, 1 ceapa rosie de marime medie, cateva frunze de busuioc, 4 rosii potrivite, 1 lingura pasta de tomate, sare, piper, ulei de masline

    Mod de preparare:

    Cureti tecile de fasole, taindu-le ambele capete. Dupa aceea, le speli si le pui la fiert impreuna cu rosiile coapte, crestate intr-o parte. Cureti o ceapa rosie si o toci destul de fin, apoi o calesti in doua linguri de ulei de masline cu putina sare si cu cateva Frunze de busuioc. 

    Intr-un alt vas cu fundul gros, pui cateva frunze de busuioc la fiert, in cateva linguri de apa, la foc foarte mic. Fierbi doar cateva minute, cat sa parfumeze apa cu aroma busuiocului. Dupa ce a clocotit apa in care fierb fasolea si rosiile, scoti rosiile si le lasi sa se racoreasca putin. 

    Apoi le decojesti si le pasezi intr-un castron. Scoti si fasolea dupa ce s-a oparit si o scurgi bine, apoi o adaugi in tigaie langa ceapa calita cu busuioc. Adaugi putin piper macinat si jumatate de pahar de apa. Acoperi vasul si lasi totul sa fiarba, scuturand tigaia din cand in cand, vreme de aproximativ 30 de minute. 

    Cand fasolea e suficient de fiarta, adaugi pasta de tomate in sucul de rosii deja facut. Iei apa in care a fiert busuiocul separate si un strop de sare si torni totul in tigaie. Amesteci si lasi sa fiarba inabusit inca vreo 15 minute, apoi e gata. La final, mai adaugi cateva frunze de busuioc rupte in bucatele.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint