.

Ghiveci de legume

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ghiveci de legume, reteta culinara pentru ghiveci de legume


    Ingrediente:

    3 cepe, 2 morcovi, 1 vanata mare, 1 telina, 2 ardei grasi sau capia, 3 cartofi, 100 g mazare, 150 g fasole verde, 5-6 rosii mari bine coapte, 70 ml ulei, 1 lingura pasta de tomate, 1 legatura patrunjel, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curatati legumele, spalati-le, apoi tocati marunt ceapa; morcovii si telina, taiati-le in cubulete, iar vanata, ardeiul gras si cartofii, taiati-le in bucati mai mari. Rosiile opariti-le, curatati-le de pielita si tocati-le marunt. Caliti intr-o cratita, in ulei, ceapa tocata, apoi adaugati cubuletele de telina si morcov. 

    Caliti toate acestea 4-5 minute, dupa care puneti in cratita ardeiul gras, mazarea, fasolea verde, vanata, cartofii, rosiile tocate si pasta de tomate, diluata in 250 ml supa de legume sau apa. Potriviti  de sare si piper, amestecati si puneti cratita la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Serviti ghiveciul cald sau rece, presarat cu patrunjel tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint