Ingrediente:
3 cepe, 2
morcovi, 1 vanata mare, 1 telina, 2 ardei grasi sau capia, 3 cartofi, 100 g
mazare, 150 g fasole verde, 5-6 rosii mari bine coapte, 70 ml ulei, 1 lingura
pasta de tomate, 1 legatura patrunjel, sare, piper
Mod de
preparare:
Curatati
legumele, spalati-le, apoi tocati marunt ceapa; morcovii si telina, taiati-le
in cubulete, iar vanata, ardeiul gras si cartofii, taiati-le in bucati mai
mari. Rosiile opariti-le, curatati-le de pielita si tocati-le marunt. Caliti
intr-o cratita, in ulei, ceapa tocata, apoi adaugati cubuletele de telina si
morcov.
Caliti toate acestea 4-5 minute, dupa care puneti in cratita ardeiul
gras, mazarea, fasolea verde, vanata, cartofii, rosiile tocate si pasta de
tomate, diluata in 250 ml supa de legume sau apa. Potriviti de sare si piper, amestecati si puneti
cratita la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Serviti
ghiveciul cald sau rece, presarat cu patrunjel tocat marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu