Ingrediente:
600 g piept
sau pulpe de rata, 1,5 kg varza rosie, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 lingurita
seminte de chimen, 4-5 boabe de enibahar, 1 lingura miere, 150 g untura de rata,
sare, piper
Mod de
preparare:
Curatati
carnea de pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele
absorbante. Presarati-o cu sare si piper si prajiti-o in 50 g untura, la foc
mic, pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Tocati
fideluta varza, apoi frecati-o cu o lingura de sare grunjoasa si stoarceti-o
bine de zeama pe care o lasa.
Tocati marunt ceapa si dati pe razatoarea mare
morcovul. Topiti intr-o cratita untura ramasa si caliti la foc mic ceapa si morcovul.
Dupa 3-4 minute adaugati varza tocata si amestecati bine.
Puneti in cratita
semintele de chimen, enibaharul si mierea. Caliti varza 15-20 de minute,
amestecand din cand in cand, apoi adaugati vinul si potriviti de sare si piper.
Dupa 10 minute, puneti carnea prajita, supa de legume, amestecati si puneti
cratita la cuptor pentru circa 60-70 de minute, la foc mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu