.

Rata cu varza rosie

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face rata cu varza rosie, reteta culinara pentru rata cu varza rosie


    Ingrediente:

    600 g piept sau pulpe de rata, 1,5 kg varza rosie, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 lingurita seminte de chimen, 4-5 boabe de enibahar, 1 lingura miere, 150 g untura de rata, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curatati carnea de pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele absorbante. Presarati-o cu sare si piper si prajiti-o in 50 g untura, la foc mic, pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Tocati fideluta varza, apoi frecati-o cu o lingura de sare grunjoasa si stoarceti-o bine de zeama pe care o lasa. 

    Tocati marunt ceapa si dati pe razatoarea mare morcovul. Topiti intr-o cratita untura ramasa si caliti la foc mic ceapa si morcovul. Dupa 3-4 minute adaugati varza tocata si amestecati bine. 

    Puneti in cratita semintele de chimen, enibaharul si mierea. Caliti varza 15-20 de minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugati vinul si potriviti de sare si piper. 

    Dupa 10 minute, puneti carnea prajita, supa de legume, amestecati si puneti cratita la cuptor pentru circa 60-70 de minute, la foc mic.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint