Cum se face ghiveci de vara, reteta culinara pentru ghiveci de vara
Ingrediente:
2 cepe potrivite, 1 legatura de ceapa verde, 1 vanata, 2 dovlecei, 1 kg cartofi, 4-5 morcovi, 2-3 ardei capia, 2-3 linguri cu bulion, 1 mana cu mazare verde, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura de marar verde, 10 boabe de piper negru, sare, piper
Mod de preparare:
Curata si spala legumele, apoi taie-le; ceapa pestisori, cartofii si vanata cuburi mari, dovlecelul si morcovii rondele, ardeiul fasii. Pune ceapa la calit, intr-un vas mare, cu 2-3 linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga morcovii si ardeiul. Lasa 3-4 minute pe foc si amesteca.
Adauga cartofii, sare, piperul boabe si apa cat sa stea bine legumele in ea (sa nu le acopere). Pune capacul si lasa pana ce cartoful e aproape fiert, amestecand din cand in cand. Adauga dovleceii, vanata, bulionul, mazarea si jumatate din verdeata tocata si da la cuptor. Daca e nevoie, adauga putina apa. Lasa 20 de minute. Serveste cu restul de verdeata tocata marunt.
Ghiveci de vara
Posted on miercuri, 26 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete vegetariene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu