Cum se face piept de curcan umplut, reteta culinara pentru piept de curcan umplut
Ingrediente:
500 g piept de curcan, 1 dovlecel potrivit, 1 mana cu mazare, 1 morcov, 3-4 rosioare, 2-3 fire de usturoi verde, 2 fire ceapa verde, sare, piper negru macinat, 500 ml lapte, 1 lingurita cu coaja de lamaie rasa.
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan astfel incat sa obtii o bucata subtire de carne. Toaca un fir de usturoi verde, pune-l peste carne, ruleaza si leaga cu o bucata de sfoara. Pune ruloul la marinat in lapte cu coaja de lamaie. Lasa la frigider 2-3 ore.
Scoate, scurge bine si intinde din nou bucata de carne. Presara un praf de sare si piper proaspat macinat, apoi legumele taiate cubulete, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Ruleaza si leaga cu ata alimentara. Prinde capetele cu scobitori, sa nu iasa umplutura. Pune carnea intr-o forma de chec, in care torni apa si ulei in cantitati egale, pana la jumatatea ruloului.
Presara piper, acopera cu folie si da la cuptorul incins 40 de minute. Scoate folia, stropeste cu sosul din tava si lasa 10-15 minute la foc mai iute, sa nu se aureasca frumos.
Cand e gata, scoate si lasa cateva minute sa se racoreasca. Taie felii cu un cutit foarte ascutit si serveste alaturi de orez cu mazare si un sos alb.
Piept de curcan umplut
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu