Cum se face salata calda de legume, reteta culinara pentru salata calda de legume
Ingrediente:
3-4 morcovi, 1 broccoli, 1 ceapa, 1 cutie cu porumb mic, 1 lingura cu unt, sare
Pentru sos
50 g mustar, 50 g faina, 30 g zahar, 20 ml otet, 100 g smantana, 75 g unt, 125 ml apa, sare
Mod de preparare:
Taie morcovii rondele si pune-i la fiert in apa cu sare. Intre timp, opareste broccoli desfacut in buchetele. Taie ceapa mai mare si caleste-o in untul topit. Adauga morcovii, buchetelele de broccoli si porumbul. Lasa pe foc cateva minute, amestecand usor. Potriveste gustul de sare si opreste focul.
Separat, topeste untul la foc mic. Incorporeaza faina in ploaie, adauga treptat smantana, mustarul, zaharul, otetul si apa. Condimenteaza cu sare dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. La final, toarna si lasa pe foc cel mult cinci minute. Sosul astfel obtinut, toarna-l peste legumele trase in unt.
Salata calda de legume
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu