.

Salata calda de legume

Posted on
  • miercuri, 26 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face salata calda de legume, reteta culinara pentru salata calda de legume


    Ingrediente: 

    3-4 morcovi, 1 broccoli, 1 ceapa, 1 cutie cu porumb mic, 1 lingura cu unt, sare

    Pentru sos

    50 g mustar, 50 g faina, 30 g zahar, 20 ml otet, 100 g smantana, 75 g unt, 125 ml apa, sare

    Mod de preparare:

    Taie morcovii rondele si pune-i la fiert in apa cu sare. Intre timp, opareste broccoli desfacut in buchetele. Taie ceapa mai mare si caleste-o in untul topit. Adauga morcovii, buchetelele de broccoli si porumbul. Lasa pe foc cateva minute, amestecand usor. Potriveste gustul de sare si opreste focul.

    Separat, topeste untul la foc mic. Incorporeaza faina in ploaie, adauga treptat smantana, mustarul, zaharul, otetul si apa. Condimenteaza cu sare dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute. La final, toarna si lasa pe foc cel mult cinci minute. Sosul astfel obtinut, toarna-l peste legumele trase in unt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint