.

Gogosi cu mere

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se fac gogosi cu mere, reteta culinara pentru gogosi cu mere


    Ingrediente:

    2 mere, 125 g faina, un ou, 1/2 pliculet drojdie uscata, 100 ml lapte, un praf de sare, 150 ml ulei pentru prajire, sucul unei lamai

    Pentru servit

    zahar pudra amestecat cu scortisoara

    Mod de preparare:

    Se curata merele de coaja, se scot casutele cu samburi si se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se scurga de siropul lor.

    Din faina, drojdie, laptele turnat de trei ori, ou si sare, se face un aluat care se amesteca apoi cu merele rase. Se incinge uleiul si, din aluat, se ia cu lingura o cantitate care se pune la prajit. Se scot gogosile pe servete de hartie si, dupa ce s-au racit, se servesc presarate cu zahar amestecat cu scortisoara.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint