.

Gasca si arpagic in sos de vin

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face gasca si arpagic in sos de vin, reteta culinara pentru gasca si arpagic in sos de vin


    Ingrediente:

    800 g piept sau pulpe dezosate de gasca, 1l vin rosu sec, 600 g arpagic, 2 morcovi, 50 ml ulei, 2 catei de usturoi, 3-4 frunze de salvie, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curatati carnea de pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si presarati-io cu sare si piper. Prajiti-o in ulei pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Opariti arpagicul, curatati-l de foi si clatiti-l in apa rece. Curatati morcovul, spalati-l si taiati-l in cubulete. 

    Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta carnea de rata prajita crestata din loc in loc, arpagicul, cubuletele de morcov, salvia tocata si cateii de usturoi, tocati marunt. Turnati vinul in vas si potriviti de sare si piper. 

    Puneti vasul la cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute. Serviti carnea de gasca taiata in feliute, cu garniture de arpagic si stropiti totul cu sosul din vas.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint