.

Legume coapte

Posted on
  • marți, 11 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac legume coapte, reteta culinara pentru legume coapte


    Ingrediente:

    2 dovlecei, 2-3 vinete, 2-3 rosii, 2 cepe rosii, 4-5 ardei capia, rozmarin

    Pentru sos

    un cubulet unt, o lingura miere, o lingura zahar brun, sare de mare, piper, otet balsamic, busuioc verde, o lingurita boia iute si dulce

    Mod de preparare:

    Se spala bine toate legumele si se sterg de apa. Se taie felii potrivite, se scot semintele si se presara sare si putin zahar.

    Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se scurga aproximativ 30 de minute. In acest timp, se pregateste gratarul.

    Dupa ce s-a incins, se unge cu ceapa si, separat, intr-un bol se prepara sosul. Se topeste untul si se amesteca cu mierea, sarea, piperul, boiaua si otetul balsamic.

    Se amesteca bine si se lasa la rece. Se pun intre timp legumele pe gratar, se rumenesc si, dupa ce s-au facut, se pun intr-un bol, se stropesc cu sosul dulce picant si se servesc ornate cu crengute de rozmarin si busuioc.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint