.

Salata cu paste si legume

Posted on
  • marți, 11 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face salata cu paste si legume, reteta culinara pentru salata cu paste si legume

    Ingrediente:

    400 g paste cu spanac, 100 g unt, o ceapa mare rosie, 2 ardei capia, 2 rosii, 1-2 legaturi patrunjel, o bagheta, o capatana de usturoi, 100 g smantana, ulei de masline, 2 linguri cu unt topit, cimbru uscat si macinat, otet balsamic, 200 g bacon, sare, piper alb macinat

    Mod de preparare:

    Se pun pentru inceput sa fiarba pastele in apa cu sare. Se lasa sa clocoteasca conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se scot in sita si se trec printr-un jet de apa rece, ca sa nu se lipeasca intre ele.

    Separat, se feliaza bagheta, se taie cubulete si se pun in tava. Usturoiul se curata, se piseaza si se amesteca cu smantana, sarea, cimbrul si untul topit. Se stropesc crutoanele cu aceasta compozitie si se baga in cuptorul incins.

    Se spala rosiile si ardeii. Se scurg bine si se taie cubulete. Baconul se taie fasiute subtiri si se rumenesc in tigaie in sucul propriu.

    Pastele bine scurse se pun intr-un bol cu ceapa rosie taiata solzisori, cu verdeata, ardeii, rosiile si crutoanele aromate. Se adauga otet balsamic, ulei de masline si se potriveste cu sare si piper, dupa gust.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint