.

Minitarte

Posted on
  • duminică, 9 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se fac minitarte, reteta culinara pentru minitarte


    Ingrediente:

    Pentru aluat

    500 g faina, 200 g unt rece, 200 g zahar pudra, 4 galbenusuri, 4 linguri cu lapte rece, sare

    Pentru crema:

    500 g mascarpone, 5 linguri cu zahar pudra, 250 ml frisca lichida, 1 pliculet cu gelatina, 2 pliculete cu zahar vanilat

    Pentru sos

    100 g ciocolata, 5-6 linguri cu frisca lichida, 1 lingurita cu unt


    Mod de preparare:

    Framanta repede ingredientele pentru aluat. Modeleaza-l sub forma de sul, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la congelator. Dupa o ora, taie-l in felii subtiri si modeleaza-le in formele de minitartam atat pe fund, cat si pe peretii lor.

    Pune boabele de fasole in fiecare forma si da-le la cuptorm 10-15 minute, la foc potrivit spre mare. Bate frisca, adauga zaharul, gelatina inmuiata, vaniliam gelatina si mascarpone.

    Umple minitartele cu crema de mascarpone, decoreaza cu fructe si da la rece. Pentru sosm topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida. Cand s-a racit, stroepste minitartele cu sos din belsug.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint