.

Tiramisu cu fructe de padure

Posted on
  • duminică, 9 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face tiramisu cu fructe de padure, reteta culinara pentru tiramisu cu fructe de padure


    Ingrediente:

    40-45 piscoturi, 375 ml frisca lichida, 250 ml mascarpone, 70 ciocolata, 250 ml cafea la ibric, fructe de padure


    Mod de preparare:

    Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca. Bate frisca si separat mascarpone, apoi amesteca cele doua compozitii. Opreste 1/2 din crema, iar peste cealalta, toarna incet ciocolata topita. Amesteca usor si da la rece.

    Inmoaie in cafeaua racita 3/4 din piscoturi, unul cate unul, si monteaza prajitura: blat din piscoturi, un strat de crema alb, strat de piscoturi, crema de ciocolata si tot asa pana termini crema si piscoturile pregatite.

    Imbraca prajitura in piscoturi neinmuiate in cafea si leaga usor cu o funda inainte de servire, asaza deasupra fructe de padure.

    Sfatul nostru:

    Pentru o crema si mai faina adauga in compozitia de mascarpone 2-3 linguri cu lapte condensat (nu lapte pentru cafea ci unul special pentru prajituri; se gaseste in supermarketuri).

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint