.

Paine din faina de grau in amestec cu cartofi

Posted on
  • miercuri, 26 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face paine din faina de grau in amestec cu cartofi, reteta culinara pentru paine din faina de grau in amestec cu cartofi


    Ingrediente:

    1 kg faina alba, 550 ml apa, 50 g drojdie, 1 lingurita si jumatate de sare, 100 g maia veche, 200 g pasta de cartofi sau 4 cartofi mari


    Mod de preaparare:

    Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Dupa ce au fiert, se scot, se sfarama, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se trec prin sita sau prin masina de tocat.

    Intr-un vas incalzit in prealabil, se pune jumatate din cantitatea de faina cernuta si in mijlocul ei pasta de cartofi, maiaua si drojdia inmuiata in putina apa calduta.  Se amesteca totul cu atentie, se presara cu un praf de faina, se acopera cu o carpa curata si se lasa la dospit, intr-un loc cald, timp de doua ore.

    Dupa ce maiaua a dospit, se adauga restul de faina, 500 g, sarea dizolvata in restul de apa si se incepe framantatul, pana cand aluatul face basici si nu se mai lipeste de maini. Aluatul se lasa din nou la dospit 40-45 de minute, apoi se ia din vas, se pune pe o planseta presarata cu faina si se imparte in trei sau patru bucati, carora li se da forma rotunda si se lasa sa creasca 20-25 de minute.

    Se iau bucatile de aluat, cu o lopatica de lemn si ase asaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu putin ulei. Se ung bucatile de aluat pe deasupra cu apa si putina faina si se introduc in cuptorul incins. Timpul de coacere este de circa 25 de minute. Este bine ca in primele 10 minute sa fie aburi in cuptor.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint