.

Palatschinken

Posted on
  • duminică, 16 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face palatschinken, reteta culinara pentru palatschinken


    Ingrediente:

    300 g faina de grau, 3 oua, 250 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 praf de sare, 50 ml ulei, 1 borcan gemd e capsiuni, sirop de ciocolata

    Mod de preparare:

    Amestecati intr-un castron laptele cu zaharul si ouale, pana cand zaharul se dizolva, apoi adaugati faina, praful de sare, 2 linguri de ulei si bateti bine compozitia cu un tel sau mixer, pentru a nu se forma cocoloase. Luati cu un polonic din aceasta compozitie, si puneti intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu putin ulei.

    Intoarceti si inclinati tigaia in asa fel incat aluatul sa acopere complet suprafata fundului tigaii. Coaceti foaia de clatita pana cand se desprinde singura de tigaie si se rumeneste frumos. Intoarceti-o si prajiti-o si pe cealalta parte, apoi puneti-o pe o farfurie intinsa.

    Procedati la fel pana cand terminati aluatul de clatite. Puneti pe fiecare foaie de clatita cate o lingurita cu gem de capsiuni, rulati sau impaturiti clatitele si puneti deasupra sosul de ciocolata. Serviti-le calde, cate doua la o portie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint