.

Paste cu crutoane

Posted on
  • luni, 24 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face paste cu crutoane, reteta culinara pentru paste cu crutoane


    Ingrediente:

    500 g paste scurte, 150 g cascaval, 150 g ciuperci, 50 g unt, 4 linguri ulei aromat cu usturoi, 250 g crutoane, sare, piper

    Mod de preparare:

    Fierbeti pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgeti-le apoi si amestecati-le cu cascavalul taiat cubulete si ciupercile spalate si tocate marunt. Ungeti o tava cu unt, turnati in ea amestecul obtinut si nivelati-l si acoperiti ingredientele cu un strat uniform de crutoane trecute prin ulei aromat. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit si stropiti din cand in cand ingredientele cu uleiul ramas. Tineti tava la cuptor pana cand crutoanele sunt rumene.


    Sfaturi utile:

    Ciupercile sunt o sursa importanta de proteina, contin 18 aminoacizi, hidrati de carbon, saruri minerale de K, MG, P, Ca, Cu, Fe, Zn, Mn, Se, vinemine mai ales cele din grupe B: B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitaminele C, D, E, acid folic. De asemenea, sunt sarace in grasimi. Din aceasta cauza, sunt un aliment de preferat in dieta vegetariana, in retele de post.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint