Ingrediente:
1 conopida mare, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 300 ml lapte, 300 g cascaval ras, sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Desfaceti conopida in buchetele si opariti-le tim de 10 minute in apa sarata. Scurgeti-le de apa si puneti-le intr-o tava unsa cu unt. Topiti 1 lingura unt, adaugati faina, sare si piper, amestecati sa nu se prinda de vas si cand amestecul este omogen, adaugati laptele, amestecand energic.
Eventual, puteti lua vasul de pe foc pana cand amestecati tot laptele in compozitie, apoi puneti-l din nou la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati 2/3 din cascavalul ras, amestecati bine si turnati amestecul peste conopida din tava.
Presarati deasupra restul de cascaval si puneti tava la cuptor pana cand preparatul este rumenit uniform.
Sfaturi utile:
Conopida
contine enzime protein si vitaminte, are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1,
B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, carotene, cupru, nu
coontine amidon si poate fi consumata in curele de slabire. Consumul acestei
legume de cel putin trei ori pe saptamana previne anemia si regleaza tensiunea
arterial, previne bolile de inima, cancerul, reumatismul, avitaminozele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu