.

Placinta cu dovleac

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face placinta cu dovleac, reteta culinara pentru placinta cu dovleac


    Ingrediente:

    un pachet aluat congelat, 850 g dovleac curatat, 350 ml smantana, 200 g zahar, 1/2 lingurita sare, 3 oua si un galbenus, o lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, coaja unei lamai, 200 g fasole boabe uscate.

    Mod de preparare:

    Dovleacul curatat si taiat cuburi se pune intr-o tava de cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se coace 30 de minute, nu pe gratarul cuptorului, ci cat mai aproape de flacara. Din aluatul decongelat se taie o bucata pe marimea vasului in care se va coace placinta.

    Se pune foaia de aluat in forma, se indeparteaza excesul de aluat de pe margini, se inteapa aluatul cu furculita, se pune o foaie de copt deasupra si se umple forma cu boabele de fasole. Se da la copt pentru 20 de minute. E gata cand aluatul este auriu. Se lasa la racit. Dovleacul copt se mixeaza sau se marunteste cu o furculita.

    Intr-o cratita se pune zaharul, scortisoara, nucsoara, coaja de lamaie, sarea, ouale si se amesteca. Se adauga piureul de dovleac, smantana si apoi tot amestecul se toarna in tava peste aluat. Se da la copt pentru 15 minute, la foc iute. Apoi se micsoreaza focul si se lasa la copt 35 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint