.

Placinta cu gutui

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face placinta cu gutui, reteta culinara pentru placinta cu gutui


    Ingrediente:

    50 g unt, 3 gutui mari, 3 linguri miez de nuca sfaramata, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura pesmet, 1 lingurita scortisoara macinata

    Pentru aluat

    200 ml lapte, 200 ml ulei, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 1 lingura otet alb, 5 linguri apa minerala, 450 g faina


    Mod de preparare:

    Intr-un lighean, pui laptele, zaharul, uleiul, apa, praful de copt si otetul. Amesteci bine si adaugi faina. Framanti timp de 10 minute un aluat potrivit, elastic, care sa nu fie insa moale. Speli si razi gutuile pe razatoarea mare, apoi adaugi zaharul, pesmetul, nuca, zaharul vanilat, scortisoara.

    Amesteci bine si ungi tava cu unt sau margarina. Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi, din care pui una in tava si adaugi umplutura. Untul ramas il pui deasupra, peste umplutura de gutui, acoperi cu cealalta foaie si intepi aluatul din loc in loc, cu furculita.

    Dai la cuptor timp de 45 de minute, apoi presari zahar pudra.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint