Cum se face placinta cu gutui, reteta culinara pentru placinta cu gutui
Ingrediente:
50 g unt, 3 gutui mari, 3 linguri miez de nuca sfaramata, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura pesmet, 1 lingurita scortisoara macinata
Pentru aluat
200 ml lapte, 200 ml ulei, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 1 lingura otet alb, 5 linguri apa minerala, 450 g faina
Mod de preparare:
Intr-un lighean, pui laptele, zaharul, uleiul, apa, praful de copt si otetul. Amesteci bine si adaugi faina. Framanti timp de 10 minute un aluat potrivit, elastic, care sa nu fie insa moale. Speli si razi gutuile pe razatoarea mare, apoi adaugi zaharul, pesmetul, nuca, zaharul vanilat, scortisoara.
Amesteci bine si ungi tava cu unt sau margarina. Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi, din care pui una in tava si adaugi umplutura. Untul ramas il pui deasupra, peste umplutura de gutui, acoperi cu cealalta foaie si intepi aluatul din loc in loc, cu furculita.
Dai la cuptor timp de 45 de minute, apoi presari zahar pudra.
Placinta cu gutui
Posted on luni, 17 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu