Cum se face prajitura de toamna, reteta culinara pentru prajitura de toamna
Ingrediente:
400 g faina, 200 g zahar, 250 ml lapte, 150 g unt, 3 oua, 2 plicutele zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 600 g prune
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, pui faina si zaharul si amesteci. Adaugi untul topit si amesteci bine, pana obtii un aluat sfaramicios din sare pastrezi o ceasca. Peste aluatul ramas, adaugi praful de copt, zaharul vanilat, ouale si laptele, apoi omogenizezi bine.
Speli prunele, le desfaci in doua, le scoti samburii si le pui la scurs. Torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezi prunele si presari aluatul sfaramicios oprit.
Introduci in cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute. Tai prajitura dupa ce se raceste.
Prajitura de toamna
Posted on luni, 17 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu