.

Prajitura cu cocos

Posted on
  • luni, 10 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu cocos, reteta culinara pentru prajitura cu cocos


    Ingrediente:


    Pentru blat

    125 g unt, 50 g zahar, 2 oua, 200 g faina, 2 linguri cacao, 4 linguri lapte, 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita praf de copt

    Pentru crema

    300 ml lapte, 3 linguri gris, 80 g unt, 80 g zahar, 100 g nuca cocos, 4 pliculete zahar vanilat

    Pentru glazura

    200 g ciocolata cu lapte sau alune

    Mod de preparare:

    Pentru blat, se freaca untul, zaharul si ouale, se adauga cacaua, laptele, zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se toarna in tava si se coace 20 minute la foc mediu. Se scoate si se lasa la racit.

    Pentru crema, se pun pe foc laptele, untul si grisul, pana la ingrosare. Se adauga zaharul vanilat, zaharul tos si nuca de cocos. Se pun e peste blatul racit.

    Separat, se topeste ciocolata pentru glazura. Cat este inca lichida, insa nu foarte fierbinte, se toarna deasupra cremei si se intinde uniform. Se lasa sa se raceasca si se taie patratele. Iarna se poate decora cu fulgi de cocos.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint