.

Prajitura cu crema de nuca

Posted on
  • luni, 10 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu crema de nuca, reteta culinara pentru prajitura cu crema de nuca


    Ingrediente:


    Pentru blat

    4 oua, 8 linguri cu zahar, 4 linguri ulei, 2 linguri cu lapte, o lingurita praf de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 8 linguri faina

    Pentru crema

    100 g unt, o cana nuci macinate, o fiola esenta de rom, 1/2 cana cu zahar farin, 2-3 linguri cacao, 50 g ciocolata simpla, 1-2 linguri cu zeama de lamaie, 1-2 linguri lapte

    Mod de preparare:

    Pentru blat, se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

    Se obtin doua foi. Prima se asaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie, iar cea de-a doua se  faramiteaza si se foloseste la crema.

    Pentru crema, se bat untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore, apoi se taie in romburi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint