.

Prajitura cu smochine si crema de ciocolata

Posted on
  • marți, 11 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se face prajitura cu smochine si crema de ciocolata, reteta culinara pentru prajitura cu smochine si crema de ciocolata


    Ingrediente:

    Pentru blat

    4 oua, 4 mere,  un pachet unt, 200 g dulceata de smochine, 200 g zahar tos, o cana faina, 2 plicuri praf de copt

    Pentru crema

    un borcan 400 g crema de ciocolata din comert


    Pentru glazura

    o tableta de ciocolata cu lapte

    Mod de preparare:

    Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul. Merele curatate de coaja si cotor se taie cubulete si se adauga peste oua. Se mai pune dulceata de smochine - cu fructele maruntite - praful de copt, untul topit si faina.

    Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul scobitorii. Cand este gata, se rade peste blatul fierbinte ciocolata. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se umple cu crema de ciocolata, se da la rece si se taie in romburi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint