.

Fursecuri arabesti

Posted on
  • marți, 11 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , , ,
  • Cum se fac fursecuri arabesti, reteta culinara pentru fursecuri arabesti


    Ingrediente:

    Pentru aluat

    un ou intreg, un galbenus, o lingura apa, 120 ml ulei, 120 g zahar, 1/2 lingurita praf de copt, esenta vanilie, 300 g faina

    Pentru finisare:

    un borcanel gem de caise, 150-200 g fulgi nuca de cocos.

    Mod de preparare:

    Se amesteca ouale cu apa, se adauga zaharul si vanilia si se bate totul bine. In timp ce mixerul merge in continuare, se adauga si uleiul, iar apoi faina cu praful de copt.

    Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid, dar nici tare, insa suficient ca sa-l putem modela. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, prima tava 5 minute, a doua tava, 5 minute. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine.

    Pentru finisare vom incalzi putin gemul de caise si, eventual, bom baga putin mixerul pentru a sfarama bucatelele de fructe. Fursecurile reci se vor da prima data prin gem, iar apoi prin nuca de cocos. Se servesc dupa 5-8 ore, cand s-au inmuiat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint