Cum se face prajitura fructata, reteta culinara pentru prajitura fructata
Ingrediente:
100 ml frisca batuta, 200 g capsune, 200 g alune, 2 kiwi, 2-3 banane
Pentru blatul maro
100 g zahar, 150 ciocolata, 3 linguri cu faina, 2 galbenusuri, 4 albusuri, 50 g unt
Pentru blatul alb
2 oua, sare, 3 linguri cu faina, 1 lingura cu ulei, 2 linguri cu zahar, 1/2 lingurita cu praf de copt
Pentru Mousse
3 galbenusuri, 1 albus, 150 g ciocolata cu lapte, 250 ml frisca lichida, 150 g zahar, 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Pentru blatul alb, amesteca ingredientele, toarna totul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si da la cuptor. Pentru blatul maro, topeste ciocolata cu untul. Bate albusurile cu jumatate din zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
Incorporeaza spuma in crema de galbenusuri, apoi ciocolata si faina. Coace la foc potrivit, 15-20 de minute. Taie in jumatate cand s-a racit. Pentru mousse, amesteca gelatina inmuiata cu ciocolata topita, albusul spuma, galbenusurile frecate cu zaharul si frisca batuta.
Urmeaza montarea prajiturii. La baza, blatul alb. Unge cu spuma, asaza un blat de cacao, jumatate din mousse, doua, trei banane intregi si restul de spuma de ciocolata. Asaza al doilea blat, orneaza cu fructe proaspete feliate. Imbraca marginile cu frisca si apoi cu alune zdrobite.
Prajitura fructata
Posted on duminică, 9 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Torturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu