Cum se face sendvis de ciocolata, reteta culinara pentru sendvis de ciocolata
Ingrediente:
1 pachet de unt, 200 g ciocolata neagra, 9-10 linguri cu zahar brun, 12 linguri cu faina, 2 oua, 2 lingurite cu praf de copt, 1 pliculet cu esenta lichida de vanilie, 50 g migdale macinate, 2-3 linguri de cafea tare, 400 g frisca lichida, 4-5 linguri cu zahar pudra, 300 g capsune
Pentru decor
100 g zahar, 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Pune ciocolata la topit in cafea. Separat, freaca ouale cu zaharul brun si untul. Incorporeaza ciocolata, migdalele, faina, praful de copt si vanilia lichida. Modeleaza discuri si coace-le intr-o tava tapetata.
Coace la foc iute, 8-10 minute. Lasa-le sa se racoreasca, abia apoi scoate-le. Bate frisca, iar cand s-a legat, adauga zaharul pudra. Monteaza turnuletele, alternand biscuitii cu straturi de frisca si capsune proaspete.
Pentru decor, pune zaharul caramelizat. Cand incepe sa se topeasca, toarna sucul de lamaie si amesteca. Cu o spatula, ia din caramelul format si deseneaza pe fiecare turnulet orice model doresti.
Sendvis de ciocolata
Posted on duminică, 9 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu