.

Pui copt cu piure de telina si usturoi

Posted on
  • duminică, 23 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face pui copt cu piure de telina si usturoi, reteta culinara pui copt cu piure de telina si usturoi


    Ingrediente: 

    1 pui, 4 teline potrivite, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 2 linguri unt

    Mod de preparare:

    Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa cu ulei, cu 100 ml apa. Cuptorul trebuie incalzit la foc potriviti.

    Stropiti puiul din cand in cand cu zeama formata in tava. Curatati telinele, taiati-le in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa si maruntiti-le cat mai fin.

    Pisati usturoiul, frecati-l cu 1 lingura sare grunjoasa si cand acesta s-a dizolvat, adaugati cate putin, in fir subtire, ulei. Pasta obtinuta amestecati-o cu piureul de telina.

    Scoateti puiul copt din cuptor si cat este cald, turnati peste el pireul de telina si usturoi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint