.

Pui cu prune si orez

Posted on
  • miercuri, 12 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face pui cu prune si orez, reteta culinara pentru pui cu prune si orez


    Ingrediente:

    500 g pulpe de pui dezosate, 3 cepe rosii, 100 g unt, sare, piper alb, 300 g fasole verde fideluta, 300 g prune, 300 g orez, 2 linguri ulei de masline, 200 g porumb, 200 g mazare, patrunjel verde, frunze de telina

    Mod de preparare:

    Se spala si se taie ceapa solzisori si se caleste in untul topit in prealabil. Dupa ce a devenit transparenta, se adauga prunele taiate felii si puiul taiat in cubulete.

    Se calesc in sosul de prune si unt se mai adauga fasole verde taiata fideluta. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

    In acest timp, se pune apa sa clocoteasca, cu o lingurita de sare, si se adauga orezul. Dupa ce a fiert, se adauga mazarea fiarta si porumbul. Se toarna spre sfarsit uleiul de masline, sarea si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa se inabuse.

    Orezul inabusit se aranjeaza pe platou si se serveste cu sosul de prune si pui. Se orneaza cu fire de patrunjel proaspat sau frunze de telina.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint