.

Rulada alba

Posted on
  • duminică, 9 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face rulada alba, reteta culinara pentru rulada alba


    Ingrediente:

    4 oua, 4 linguri cu zahar, 4 linguri cu faina, 2 linguri cu apa fierbinte, un praf de sare

    Pentru crema

    100 g ciocolata alba menaj, 250 ml frisca lichida, 1 pliculet cu zahar vanilat, fructe de padure

    Mod de preparare:

    Freaca galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a topit adauga apa. Bate albusurile cu sare, apoi incorporeaza crema de galbenusuri si faina cernuta. Unge cu ulei o tava si asaza deasupra hartie de copt. Toarna compozitia si da la cuptorul incins in prealabil.

    Dupa 15-20 de minute, cand blatul este copt, scoate-l pe un servet de bumbac si ruleaza imediat. Intre timp, topeste ciocolata pe baie de aburi. Cand s-a racorit, incorporeaza in ea frisca batuta cu zaharul vanilat.

    Intinde 3/4 crema alba pe blatul racorit, presara cateva fructe proaspete (sau dezghetate si bine scurse) si ruleaza strans. Da la rece pana in momentul servirii. Inainte de a servi rulada acopera cu restul de crema si presara deasupra fructe din belsug.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint