.

Tort in trei culori

Posted on
  • luni, 10 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tort in trei culori, reteta culinara pentru tort in trei culori

    Ingrediente:

    500 g cirese, 200 g zahar


    Pentru blat

    1 pachet cu unt, 300 g zahar, 3 linguri cu cacao, 100 g ciocolata neagra menaj, 3 linguri cu lapte, 5 oua, 8 linguri cu faina

    Pentru crema

    1 l lapte, 6 galbenusuri, 200 g ciocolata alba menaj, 2 plicuri cu gelatina, esenta de vanilie

    Mod de preparare:

    Pune ciresele curatate la foc mic impreuna cu zaharul. Tine pana se leaga sosul. Pentru blat, topeste pe baie de aburi ciocolata, adauga zaharul, untul si laptele si tine sa dea in doua clocote. Lasa la racorit si adauga galbenusurile, faina, cacaua, iar la final, albusurile spuma.

    Toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, unsa si tapetata, si da la copt 20-25 de minute. Pentru crema, pune pe baie de aburi amestecul din galbenusuri si lapte. Adauga cioclata si tine pe foc pana se ingroasa crema. Pune gelatina inmuiata, esenta de vanilie si amesteca usor.

    Taie blatul pe jumatate, umple cu un sfer din crema alba, asaza un strat de sos de cirese, din nou crema, cealalta jumatate de blat. Imbraca tortul in restu de crema alba si da la rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint