.

Strudel cu mac si nuca

Posted on
  • miercuri, 12 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face strudel cu mac si nuca, reteta culinara pentru strudel cu mac si nuca


    Ingrediente:

    3 oua, 25 g drojdie, 200 ml lapte, 50 g unt, 4 linguri zahar, un praf de sare, o esenta vanilie, coaja de la 1-2 lamaie, 550 g faina

    Pentru umplutura

    100 g mac, 100 g nuca macinata, un plic zahar vanilat, 4 linguri zahar, un ou pentru uns

    Mod de preparare:

    Se cerne faina intr-un bol de plastic si se lasa la temperatura camerei 2-3 ore. La fel se scot si restul ingredientelor si se lasa la aceeasi temperatura.

    Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia, zaharul si o lingurita de faina. Maiaua se lasa cateva minute la dospit si se toarna peste restul de ingredientelor.

    Se pun ouale, untul, sare, vanilia si coaja de lamaie. Se incorporeaza toate ingredientele si se formeaza aluatul de cozonac. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca aproximativ o ora.

    Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca macul cu nuca, cu zaharul si vanilia. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte, se intind foile cu sucitorul, se toarna umplutura, se acopera si se aranjeaza in tava. Se unge cu oul batut.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint