.

Tort cu crema de zahar ars

Posted on
  • luni, 10 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face tort cu crema de zahar ars, reteta culinara pentru tort cu crema de zahar ars


    Ingrediente:


    Pentru blat

    4 oua, 4 linguri cu faina, 4 linguri cu zahar

    Pentru crema 

    800 ml lapte, 8 linguri zahar, 6 oua

    Pentru glazura

    200 g zahar

    Mod de preparare:

    Cele 200 g zahar se topesc la foc mic, pana devine auriu. Se imbraca forma inclusiv peretii, cu zahar ars. Ouale se bat 5 minute cu zaharul si se incorporeaza laptele treptat. Se toarna incet compozitia de lapte in vasul glazurat cu zahar.

    Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se toarna usor peste compozitia de lapte. Se coace la cuptor, la bain marie, 45-50 de minute. Se rastoarna rece, blatul insiropandu-se singur.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint