Cum se face tort cu mac si piersici, reteta culinara pentru tort cu mac si piersici
Ingrediente:
Pentru blat
100 g margarina, 1 plic zahar vanilat, 120 g zahar, 1 praf de sare, 5 oua, 150 g mac, 70 g alune sau nuci maruntite
Pentru umplutura
500 g branza dulce, 500 ml frisca lichida, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat Bourbon, zahar, 6 foi de gelatina
Pentru jeleu
800 g compot de piersici decojite, 6 foi de gelatina
Mod de preparare:
Freci spuma margarina moale, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugi treptat galbenusurile, macul si alunele. Bati albusurile spuma si le incorporezi usor.
Torni aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la foc mediu, in cuptorul preincalzit, 40 de minute.
Inmoi foile de gelatina in apa rece, pentru 5 minute, apoi le dizolvi pe baie de aburi. Bati frisca, zahar dupa gust, zaharul Bourbon, zeama de lamaie si coaja ei, rasa fin. Incorporezi frisca batuta si gelatina.
Intinzi crema peste blatul racit, reasezat in forma. Dai la rece pentru 2 ore. Pasezi in blender piersicile fara samburi si coaja, impreuna cu zeama de compot.
Inmoi foile de gelatina in apa cat sa le acopere, apoi le dizolvi la bain-marie si le incorporezi in piureul de fructe.
Dupa gust, il mai poti indulci sau nu. Torni jeleul pe suprafata tortului, in start uniform si lasi tortul in frigider pana a doua zi.
Tort cu mac si piersici
Posted on luni, 31 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
reteta tort,
reteta usoara tort,
retete torturi,
retete usoare,
retete usoare torturi,
Torturi
Etichete:
reteta tort,
reteta usoara tort,
retete torturi,
retete usoare,
retete usoare torturi,
Torturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Inavata sa scrii corect pasii care trebuie urmati in reteta.
Ai uitat din ingrediente.
Trimiteți un comentariu