Cum se face varza calita cu carne de porc, reteta culinara pentru varza calita cu carne de porc
Ingrediente:
2 verze mijlocii, 500 g carne de porc, 200 ml ulei, 500 ml suc de rosii sau 3 linguri bulion, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingura cimbru macinat, 2 foi de dafin, supa de legume sau de oase afumate, sare.
Mod de preparare:
Speli varza o cureti cotoare si nervurile mai groase si o tai fideluta. O presari cu sare si o freci putin, ca sa se inmoaie. Tai in cubulete carnea, in prealabil spalata si uscata cu un servet. Calesti putin sarea in ulei incins, apoi adaugi varza. Amesteci pentru ca ingredientele sa se caleasca uniform. Stingi cu sucul de rosii sau bulionul dizolvat in supa cat sa acopere varza si pui condimentele.
Lasi mancarea sa dea in cateva clocote pe aragaz, apoi introduciv asul in cuptorul incins, pentru aproximativ 45 de minute, pana se rumeneste frumos. Daca este cazul, o sarezi la sfarsit. Servesti varza calda, cu mamaliguta si smantana, respectiv iaurt.
Varza calita cu carne de porc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu