Cum se face gaina cu taitei de casa, reteta culinara pentru gaina cu taitei de casa
Ingrediente:
1 gaina cu maruntaie (pipote, inima, ficat), 500 g ficatei de pui, 2 linguri untura de porc sau de pasare, piper, 500 g faina, 4 oua, sare
Mod de preparare:
Speli bine gaina, o portionezi si o fierbi intr-o oala mare, cu apa cat sa acopere carnea. Sarezi putin apa din vas si ai grija sa indepartezi spuma care se formeaza la inceput.
Pentru taitei, cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui ouale batute cu jumatate lingurita sare. Amesteci ingredientele si framanti un aluat potrivit de tare, pana cand nu se mai lipeste de mana. Intinzi aluatul pe planseta presarata cu faina, in strat de 2-3 mm. Presari faina si rulezi foaia de aluat. O tai in rondele de 1/2 cm grosime. Intinzi fasiile pe o coala de hartie si le lasi sa se usuce.
Cand carnea a fiert, scurgi bucatile si le rumenesti in untura incinsa, impreuna cu ficateii, inima si pipotele. Fierbi taiteii in supa de gaina usor sarata, pana cand se umfla. Le scurgi si le pui intr-un castron, iar deasupra asezi bucatile de carne si maruntaie, presarate cu sare si piper dupa gust.
Gaina cu taitei de casa
Posted on sâmbătă, 1 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu