Cum se face caigana, reteta culinara pentru caigana
Ingrediente:
Pentru mamaliga
1 l apa, 250 g malai, 1 lingurita sare
Pentru caigana
200 g costita sau slanina afumata, 200 g carnati afumati, 2 oua, 400 g iaurt, 2 linguri faina, 100 g telemea, 50 ml ulei, sare
Mod de preparare:
Pui apa sa fiarba cu sarea, iar cand clocoteste, torni malaiul in ploaie. Amesteci energic ca sa nu se formeze cocoloase. Fierbi mamaliga 20 de minute la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Rastorni mamaliga si o pastrezi calda, acoperita cu tuciul.
Tai carnatul in bucati, iar costita in felii subtiri. Le prajesti si le scoti pe o farfurie. In uleiul in care ai prajit mezelurile, prepari ouale batute impreuna cu faina, branza rasa, iaurtul si putina sare. Ai grija sa intorci caigana pe ambele partim ca sa nu se prajeasca prea tare.
Servesti caigana alaturi de mamaliga aburinda, carnatul si costita rumene. Daca o consumi cu paine, nu va avea aceeasi savoare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu