.

Zacusca de smochine

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face zacusca de smochine, reteta culinara pentru zacusca de smochine


    Ingrediente:

    1 kg smocine proaspete, 100 g ceapa, 1 ardei gras rosu, o conopida si jumatate, 1 kg fasole verde (pastai late), 2 fire cimbrisor, 2 linguri zahar, 10 boabe piper alb, 2 fire de rozmarin, 100 ml ulei de floarea-soarelui, sare dupa gust




    Mod de preparare:

    Speli fasolea si conopida, apoi le cureti de codite si le fierbi putin. Cand sunt fierte, strecori fasolea si conopida, le lasi la racit si toci toata compozitia. Ceapa taiata marunt si ardeiul le calesti in ulei, apoi le amesteci, intr-o cratita, cu fasolea si conopida pasta.

    Pui totul la fiert la foc mic. Iei smochinele, le speli si le tai in patru, dupa care le amesteci cu compozitia de mai sus. Condimentezi cu piper, cimbrisor si rozmarin, adaugai zaharul si mai fierbi pana obtii o pasta groasa.

    Cand consideri ca e gata fiarta, pui zacusca in borcane mici si le lasi pana a doua zi, cand vor capata deasupra o pielita, apoi legi borcanele cu celofan.

    Depozitezi borcanele in camara. Smochinele sunt foarte bogate in magneziu si vitaminele A, B si C. Pofta buna.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint