.

Lasagna cu vinete si ton

Posted on
  • luni, 17 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face lasagna cu vinete si ton, reteta culinara pentru lasagna cu vinete si ton


    Ingrediente:

    3 vinete, 250 g lasagna, 120 g cascaval, 120 g telemea, 1 cutie ton, 1 capatana de usturoi, 6 rosii, 7 linguri ulei de masline, putin sos de rosii, sare, piper

    Mod de preparare:

    Fierbi putin foile de lasagna pentru a nu fi prea dure. Apoi le scurgi si le scoti pe un servet curat, sa se zvante. Incingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tai vinetele rondele cu o grosime de circa 0.5 cm si le asezi in tava mare.

    Le ungi cu ulei si le lasi sa se coaca timp de o jumatate de ora. tai rosiile rondele subtiri, razi cascavalul si branza (separat, nu le amesteci).

    Cureti usturoiul si il pisezi. Scurgi tonul. Ungi cu putin ulei o forma termorezistenta. Presari cascaval ras, asezi deasupra un strat de rosii, peste care pui o foaie de lasagna. Peste foaie asezi un strat de vinete.

    Pe fiecare felie de vanata pui o bucatica de ton, putin usturoi si putin sos de rosii. Repeti aranjamentul, terminand cu o foaie de lasagna, peste care poti presara toata telemeaua rasa.

    Dai la cuptor pentru circa 30 de minute. Servesti lasagna dupa cica 10 minute.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint