Cum se face lasagna cu vinete si ton, reteta culinara pentru lasagna cu vinete si ton
Ingrediente:
3 vinete, 250 g lasagna, 120 g cascaval, 120 g telemea, 1 cutie ton, 1 capatana de usturoi, 6 rosii, 7 linguri ulei de masline, putin sos de rosii, sare, piper
Mod de preparare:
Fierbi putin foile de lasagna pentru a nu fi prea dure. Apoi le scurgi si le scoti pe un servet curat, sa se zvante. Incingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tai vinetele rondele cu o grosime de circa 0.5 cm si le asezi in tava mare.
Le ungi cu ulei si le lasi sa se coaca timp de o jumatate de ora. tai rosiile rondele subtiri, razi cascavalul si branza (separat, nu le amesteci).
Cureti usturoiul si il pisezi. Scurgi tonul. Ungi cu putin ulei o forma termorezistenta. Presari cascaval ras, asezi deasupra un strat de rosii, peste care pui o foaie de lasagna. Peste foaie asezi un strat de vinete.
Pe fiecare felie de vanata pui o bucatica de ton, putin usturoi si putin sos de rosii. Repeti aranjamentul, terminand cu o foaie de lasagna, peste care poti presara toata telemeaua rasa.
Dai la cuptor pentru circa 30 de minute. Servesti lasagna dupa cica 10 minute.
Lasagna cu vinete si ton
Posted on luni, 17 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
mancaruri cu peste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu