Cum se fac ardei copti pane, reteta culinara pentru ardei copti pane
Ingrediente:
5-6 ardei capia mari, carnosi, 150 g telemea, 1 legatura marar, 2-3 oua, cate 2-3 linguri faina si pesmet, 100 ml ulei
Mod de preparare:
Coci ardeii in cuptor sau pe flacara, apoi ii presari cu sare si ii lasi pentru 10 minute intr-un vas acoperit cu capac. Ii decojesti, ii cureti cu atentie de seminte si ii lasi sa se scurga.
Razi fin telemeaua si o amesteci cu un ou batut si cu marar fin tocat. Desfaci fiecare ardei si repartizezi cu pasta de branza. Rulezi cat amis trans si ii pastrezi la rece pentru o jumatate de ora.
Treci ardeii prin faina, apoi prin ou batut si, la final, prin pesmet. Ii prajesti in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Scoti ardeii pe servetele absorbante, ii lasi sa se raceasca si ii tai in 3-4 bucati.
Sfatul nostru:
Sunt foarte gustosi deoarece gustul dulce al ardeiului se combina cu cel sarat al branzei. In preparatele bulgaresti predomina gustul dulce al ardeilor, dar daca doresti o varianta inedita, mai picanta, foloseste ardei iuti.
Ardei copti pane
Posted on marți, 1 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aperitive cu brinza,
Aperitive cu legume,
Legume umplute,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete cu legume,
Retete de toamna,
Retete internationale
Etichete:
Aperitive cu brinza,
Aperitive cu legume,
Legume umplute,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete cu legume,
Retete de toamna,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu