Cum se face lasagna cu dovlecei, reteta culinara pentru lasagna cu dovlecei
Ingrediente:
400 g foi de lasagna, 2 morcovi, 2 cepe, cate 200 g dovlecei si carne tocata de vita, 200 ml suc de rosii, 100 g parmezan, sare, piper, 50 ml ulei de masline
Pentru sosul alb
50 g unt, 50 g faina, 350 ml lapte, 1 praf de nucsoara, sare
Mod de preparare:
Cureti legumele, le speli si le tai in cubulete. Le calesti intr-o tigaie cu 30 ml ulei incins, iar dupa 3-4 minute, pui carnea si amesteci pana cand isi schimba culoarea. Torni sucul de rosii, condimentezi cu sare si piper si continui sa le fierbi impreuna 5-10 minute.
Pentru sosul Bechamel, topesti untul intr-o cratita, presari faina si mixezi energic, apoi torni treptat laptele si continui fierberea amestecand, ca sa se ingroase sosul. Il condimentezi si sarezi dupa gust.
Oparesti foile de lasagna una cate una. Intr-o tava unsa cu uleiul ramas, asezi un strat de lasagna, torni un strat subtire de sos alb, apoi compozitie cu legume si carne.
Repeti straturile pana cand termini ingredientele, ultimul strat fiind de foi. Deasupra presari parmezan ras. Introduci tava in cuptorul cald, la foc mediu (180 de grade Celsius), pentru jumatate de ora. O portionezi calduta.
Lasagna cu dovlecei
Posted on marți, 1 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete internationale
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu