Cum se face pilaf turcesc, reteta culinara pentru pilaf turcesc
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel cu os, 3-4 catei de usturoi, cate 1 ceapa mare rosie si alba, sare, piper, 2 morcovi, telina, 2 ardei, 200 g slanina afumata, 250 g orez
Mod de preparare:
Cureti carnea de os si grasime, incercand sa lasi bucata de carne intreaga. Intr-o oala cu 2 litri de apa, fierbi ceapa si usturoiul curatate. Dupa 1/4 de ora, oparesti carnea si o lasi in apa pentru 1 ora. O clatesti de 2-3 ori si o tai in felii de 3 cm latime si 1/2 cm grosime, pe care le presari cu sare si piper si le lasi in repaus pentru 1 1/2 ore.
Intre timp, fierbi oasele si legumele curatate, in 1 litru ed apa, la foc mic, timp de 1 ora si jumatate. Asezi intr-un vas felii subtiri de slanina afumata, ceapa taiata marunt, un strat de carne, unul de orez si din nou slanina. Torni supa strecurata si introduci cratita in cuptor, la foc mic pentru o ora si jumatate. Periodic, controlezi preparatul si mai adaugi apa.
Sfatul nostru:
Daca nu-ti place carnea de miel si prepari pilaful cu vitel, nu mai este nevoie sa oparesti aceasta carne.
Pilaf turcesc
Posted on marți, 1 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu