.

Chiftele de telina in sos de rosii

Posted on
  • duminică, 6 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac chiftele de telina in sos de rosii, reteta culinara pentru chiftele de telina in sos de rosii

    Ingrediente:

    400 g telina, 1 dovlecel, 1 morcov mijlociu, 2 linguri faina, 1 lingurita cimbru, 5 catei de usturoi, 1 ceapa mare, 1 foaie de dafin, 2 rosii, 400 ml supa de legume, 2 linguri bulion, 250 ml ulei, 1 lingurita rasa de boia de ardei dulce, 1 legatura leustean, sare, piper


    Mod de preparare:

    Curatati telina, spalati-o si dati-o pe razatoarea mare. La fel procedati si cu dovlecelul si morcovul. Amestecati legumele rase, adaugati faina, cimbrul, 2 catei de usturoi curatati si tocati marunt, boiaua de ardei, precum si jumatate din legatura de leustean, tocat cat mai marunt.

    Potriviti de sare si piper, apoi omogenizati bine aceasta compozitie. Formati mici chiftelute, treceti-le prin faina si prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins. Scoateti-le pe servetele cand sunt rumenite. Separat, caliti in ulei ceapa, curatata, spalata si tocata marunt.

    Cand aceasta s-a rumenit, adaugati-i bulionul si mai caliti 1 minute la foc mic. Puneti apoi rosiile, curatate de pielita si taiate in cubulete mici, foaia de dafin si supa de legume. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 15-20 de minute.

    Dupa acest timp, puneti in sos cateii de usturoi, curatati si taiati in feliute, si chiftelutele. Mai lasati pe foc 3-4 minute. Serviti preparatul cald, presarat cu leusteanul ramas, tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint