Ingrediente:
- 1 kg faina de grau
- 4-5 linguri zahar
- 1 cubulet mic de drojdie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g zahar praf
- 400 g dulceata
- putina sare
Cerni faina intr-un castron, in mijlocul ei faci o adancitura si torni plamadeala facuta din drojdia framantata, frecata cu zahar, 3 linguri faina si 100 ml apa calduta. Presari plamadeala cu putina faina si acoperi vasul cu un servet mai gros. Vasul il mai pui intr-un loc mai cald. Dupa c eplamadeala a crescut, adaugi in vas apa calduta si amesteci pentru a cuprinde toata faina. Pui sare, zaharul vanilat, coaja ce lamaie si romul si framanti un aluat potrivit de tare. Lasi aluatul la dospit, cel putin 30 de minute, acoperit si tinut la loc cald.
Din aluat, intinzi pe masa de lucru o foaie care sa aiba o grosime de 0,5 cm. Pe jumatate din foaie pui din loc in loc, cu o lingura, gramajoare de dulceata. Intre acestea trebuie sa fie o distanta de 10 cm cel putin. Jumatate de foaie cu dulceata o acoperi cu cealalta jumatate de foaie. Presezi cu degetele foaia de deasupra peste cea de jos, printre gramajoarele de dulceata. Cu ajutorul unui pahar de vin decupezi apoi gogosile, avand grija ca dulceata sa fie plasata in mijlocul gogoasei, nu la margine.
Apesi marginile aluatului pe locul taieturii ca sa se prinda bine si sa nu se desfaca la prajit. Lasi gogosile 15-20 de minute la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie in care pui mai mult ulei. Le scoti si le presari cu zahar praf, cat sunt inca calde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu