.

Pastarnac in sos alb

Posted on
  • sâmbătă, 5 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face pastarnac in sos alb, reteta culinara pentru pastarnac in sos alb


    Ingrediente:
    • sucul de la 1 lamaie
    • 800 g pastarnac
    • sare, 3 linguri unt, 2 linguri faina
    • 200 ml smantana
    • 100 g branza topita
    • piper, nucsoara rasa
    • 2 fire patrunjel verde
    Mod de preparare:

    Intr-un castron se toarna sucul de lamaie si cca 400 ml de apa; se curata pastarnacul si se taie bucati de 8 cm lungime si se asaza imediat in apa cu lamaie. Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare si se adauga bucatile de pastarnac; se fierb timp de 10 minute. Se scot cu lingura de spuma si se masoara 400 ml din apa de la fiert.

    Se topeste untul intr-o cratita si se calesc radacinile, amestecand; se adauga smantana si apa in care au fiert radacinile. Se lasa sa fiarba sosul la foc moale timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga branza si se lasa sa se topeasca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara; se adauga pastarnac si se incalzesc putin impreuna. Se presara patrunjel tocat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint