Ingrediente:
- 500 g cartofi albi, sare, 1 mar, 1 ceapa
- 3 linguri unt, 800 g varza murata
- 5 fructe de ienupar, 2 foi de dafin
- 1 lingura chimen, zahar, 150 ml suc de mere
- 1 lingura ulei, 16 carnaciori afumati, 300 ml supa
- piper, 200 ml lapte, nucsoara rasa
Se decojesc cartofii, se spala si se fierb in apa cu sare timp 25 de minute. Se spala merele, se curata de cotoare si se taie pulpa cubulete. Se toaca ceapa si varza muarata. Se incinge 1 lingura utn si se calesc ceapa si merele; se adauga varza, fructele de ienupar, foile de dafin, chimenul si putin zahar. Se toarna suc de mere si 150 ml apal se lasa sa fiarba la foc mijlociu cca 15 minute. Se incinge uleiul si se prajesc carnaciorii. Se scot, se patreaza la cald. Se stinge zeama din tigaie cu supa; se lasa sa dea in clocot. In final se sareaza, se pipereaza.
Se scurg cartofii. Se incalzesc laptele si 2 linguri de unt si se adauga la cartofil se paseaza si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se asaza carnaciorii pe farfurii si se stropesc cu sos; se presara hasmatuchi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu